Een tuin aanleggen is een hele klus!

Bij een bestaande tuin ben je meestal eerst bezig met het verwijderen van bestaande elementen en afvoeren van materialen. Niet zelden kost dit veel meer tijd dan men verwacht. Daarbij heb je een of meerder bouwcontainers nodig voor het afvoeren en is een grote aanhangwagen eigenlijk onmisbaar. In een grote tuin, of tuin met veel bebouwing is groter materieel zoals een kraantje ook wenselijk…

Zo zie je dat het zelfs voordat je begint met de aanleg al interessant kan zijn om een hovenier of tuinman in te schakelen.

Ook vakmanschap is een goed argument voor het inhuren van een hovenier. Een terras aanleggen onder voldoende afschot (maar niet te veel), zorgen voor een goede waterafvoer, het bouwen van een stevige en veilige pergola of overkapping en het plaatsen van een degelijke schuur zijn enkele voorbeelden waarbij vakmanschap heel wat waard is. Maar ook de aanplant van grote en zware bomen, of honderden planten in een lange border vereisen de nodige kennis, ervaring en tijd.

Wil je dan toch heel graag zelf actief betrokken zijn bij het realiseren van je nieuwe tuin, dan is hiervoor nog voldoende kans. Bijvoorbeeld in de planningsfase, waarbij je duidelijk kunt aangeven wat er wel en niet in de tuin moet. Ook kan het zeker waardevol zijn om alvast wat ideeen uit te tekenen, voor een eerste gesprek met een hovenier. En zodra straks de basis staat, is de aanplant van alle borders en plantstroken ook iets wat je misschien zelf kunt doen. Verdiep je dan wel goed in welke plant waar moet (en kan) komen, zodat de planten optimaal kunnen groeien en je nieuwe tuin helemaal compleet maken!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inloggen

Registreren

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt dan een link waarmee je een nieuw wachtwoord kan instellen via de e-mail.